Manovaikas.ltNėštumo laikotarpisNėštumasNėštukių bėdos › Kokio maisto reikėtų vengti?

Kokio maisto reikėtų vengti?

+mano vaikas,

Nėštumo laikotarpiu gali sumažėti imunitetas infekcinėms ligoms. Nors moters sveikatai ligos nėra pavojingos, tačiau jos gali pakenkti kūdikio sveikatai ir vaisiaus vystymuisi. Nors infekcinėmis ligomis sergama retai, visgi reikėtų pasirūpinti, kad neužsikrėstumėte. Taigi trumpai aptarsiu, kokio maisto reikėtų vengti nėštumo metu.

Pregnant Woman Eating Chocolate

  • Nevalgykite žalios ar pusžalės mėsos ir paukštienos. Kruopščiai plaukite pjaustymo lentas, lėkštes ir kitus indus, kurie yra vartojami mėsai ir paukštienas gaminti. Paruošusios patiekalus iš šių produktų iš šių produktų gerai nusiplaukite rankas.
  • Nevalgykite mažai apvirto pašteto ir žalios žuvies patiekalų, pavyzdžiui, suši.
  • Venkite žalių kiaušinių ir produktų su ne visai išvirtais kiaušiniais, pavyzdžiui, majonezo.
  • Atšalusius karštuosius patiekalus bei pieno produktus laikykite šaldytuve.
  • Greitai paruošiamus mėsos ir paukštienos valgykite ne šaltus, o gerai pašildytus – jie turi tapti deginamai karšti, o ne apyšilčiai.
  • Negerkite nepasterizuoto karvių, ožkų ar avių pieno.
  • Nevalgykite minkšto sūrio su balta plutele, pvz., kamambero, bri, taip pat sūrių su pelėsiais – Stiltono sūrio, „Dolcelatte“ arba gorgondzolos. Tačiau paprastą varškės sūrį valgyti nepavojinga.
  • Nevalgykite plaktos grietinėlės ledų.
  • Kruopščiai plaukite žalius vaisius, daržoves ir žalumynus.
  • Nevalgykite jokio supelijusio maisto, sudygusių bulvių.
0 Komentarai

Parašykite komentarą

Būtini laukeliai pažymėti *

Susiję straipsniai